Samen delend verder gaan

In 1965 kwam ik op 9 jarige leeftijd in Alphen a.d. Rijn wonen, zat er net als Dirk Jan op de da Costa school. Toen naar de Ichtusmulo/mavo. DJ zakte voor zijn eindexamen en we kwamen daardoor bij elkaar in de klas. Daar beginnen mijn eerste muzikale herinneringen met DJ. Wij kregen muziekles van Dirk van Vliet, ( in die tijd ook dirigent van het kinderkoor De Lenteklokjes,  waarin ik ook een paar jaar heb meegezongen). Van deze man mocht Dirk Jan wel eens een muziekles invullen, ik zal  nooit vergeten hoe hij de Bolero van Ravel op onvergetelijke wijze wist te vertolken! Op mijn eindexamenfeest kroop hij linea recta achter het orgel in de voorkamer en de toon was gezet! 7 jaar later werden wij plaatsgenoten in Bodegraven en waren het de kerkdiensten en later ook de deelnames aan Anthem en Passionen  waarin wij weer elkaar ontmoetten. Ook aan enkele onvergetelijke koorreizen met Dirk Jan en Marianne hebben Piet en ik prachtige herinneringen. De laatste reis naar Israël / Jordanië  (2016) was overweldigend mooi en indrukwekkend. Door het zingen beleef je alles zo anders! Tijdens deze reis, op de laatste zondag van het kerkelijk jaar, hadden we met elkaar, s avonds een bijzonder samenzijn, waarin Dirk Jan M L King aanhaalde met “I have a dream”. Wat kwam zijn overdenking binnen bij ons allen…

De muziek van Dirk Jan heeft voor velen blijdschap, dankbaarheid en ontroering gebracht. Dit zal het nog zijn en blijven zolang wij mogen leven. Samen delend verder gaan, met als  groot voorrecht jou gekend te hebben en door jou gekend te zijn.

Nel Geerlof