De neef van mijn vader…

Dirk Jan Warnaar… een man over wie ik veel gehoord heb van mijn ouders, een geliefde neef van mijn vader. Ik heb hem voor het eerst ontmoet in het ziekenhuis bij mijn vader en het voelde alsof ik hem al mijn leven lang kende.

Toen mijn vader reeds overleden was en ik in de krant las dat Dirk Jan een muzikaal concert in de Sint Janskerk te Gouda gaf, heb ik hem gevraagd het lied van mijn vader te spelen: “When a man loves a woman”. Dit heeft hij toen gedaan, maar ik moest wel beloven zelf ook te komen…

Het heeft veel voor mij betekend dat Dirk Jan dit gedaan heeft. Het raakt mij ook echt dat hij nu niet meer hier is. Hij hoorde voor mij op een bepaalde manier bij mijn vader. Ook mijn vader zei altijd dat hij niet oud zou worden.

Een troost om te weten dat Dirk Jan nu bij zijn Bron mag zijn, maar wat zal hij hier op aarde gemist worden!

Karin den Oudsten