Muziek in mijn hart

Lieve mensen, mijn naam is Albert Vogel, ik word meestal Ab genoemd. Ook ik ben van 1955.

Mijn basisschooltijd bracht ik door in Alphen aan den Rijn op de Da Costaschool.  Als ik na een lange dag naar huis liep, passeerde ik het huis op de hoek van de Vondelstraat waar Dirk Jan woonde. Dat weet ik nu, maar toen wist ik niet wie die jongen was die daar op het dak van de garage aan het musiceren was.

Het maakte mij nieuwsgierig , zoals muziek vaak werkt wanneer mensen, vooral kinderen het horen worden ze er als een magneet door aangetrokken.  Na een tijdje ontdekte ik dat deze jongen met jampotjes en water net zo lang experimenteerde tot hij een instrument had waarmee hij in mijn herinnering prachtige melodieën over de straten van mijn jeugd liet klinken.

Later, veel later ontmoette ik Dirk Jan eens tijdens een concert en heb hem daar ook even gesproken. Met zijn “donkerbruine” Bohémien achtige uiterlijk en zijn muzikaliteit belichaamde hij voor mij iets dat ik nooit zou kunnen bereiken.

Ik speel  nu na twintig jaar directeurschap in het basisonderwijs met mijn gitaartje, elke week weer liedjes in de groepen waar ik inval. Het directeurschap werd me te zwaar.

Ik werk als invalkracht in alle groepen van de basisschool en dat maakt de cirkel weer rond. Terug bij de basis, en dat waar het om draait, het contact  de leerlingen, de inspiratie en het overdragen van dingen waardoor ikzelf altijd geraakt wordt en geïnspireerd raak.

Die jongen op dat dak is nooit echt weggeweest in  mijn geest speelt hij regelmatig de sterren van de hemel en dat zal altijd zo blijven, zolang ik leef.

Ab Vogel