Songs of Praise

In mijn mailbox heb ik twee berichten bewaard van Dirk Jan. Deze zijn uit 2013.

De eerste heb ik bewaard naar aanleiding van het overlijden van mijn ouders, die 2 maanden na elkaar overleden. Voor het eerst kwam ik met Dirk Jan in contact omdat ik een verzoek had voor de “Songs of Praise” voor 17 november 2013. Terwijl mijn Vader thuis lag om te sterven, genoot hij van een CD, die wij van de EO hadden gekregen na het overlijden van mijn Moeder. De CD heet: “Nederland Zingt, bij U wil ik schuilen, liederen van Leiding en Troost” Mijn Vader genoot vooral van 3 liederen:

“Elk uur, elk ogenblik ” (ik denk aan DJ!)
“Oh mijn ziel houd goede moed”
“De Heer beschut wie bij hem schuilen”

Ik mailde Dirk Jan of wij deze liederen konden zingen, maar zei er ook bij dat 3 misschien wel teveel was. Teveel? Nee natuurlijk niet! Niets was teveel voor hem. De zondag na mijn mailverzoek, ging ik na de Morgendienst even bij hem langs om me voor te stellen en te zeggen dat ik degene was die het verzoek had gedaan. Hij keek mij aan en zei: “Je mist je Vader he?” Ik kon zijn vraag alleen maar beantwoorden met tranen!

Songs of praise,  17 november 2013, een dierbare dienst voor mij en ik was DJ heel dankbaar! Ik luister de CD nog regelmatig in de auto, en als je goed luistert, hoor je mooie pianoklanken, en ik fantaseer dan dat Dirk Jan een bijdrage levert aan deze CD.

De tweede mail uit december 2013, was ook  heel bijzonder (13 december dacht ik…) Ik had nachtdienst, een drukke nacht, er werden veel baby’s geboren. Ik had “de eer” om bij de geboorte van het kleinkind van Dirk Jan te zijn! (Van dochter Maaike.) ‘s Middags toen ik wakker werd, had ik een mail van Dirk Jan. Lieve woorden van Dank, het bijstaan van zijn dochter bij de geboorte van hun zoontje!

Songs of praise, 15 december 2013. In het teken van de Advent. Dirk Jan leidde  een mooi kerstlied in, de geboorte van het kindeke Jezus, en vertelde toen ook vol blijdschap en dankbaarheid dat hij een paar dagen geleden weer Opa was geworden!

Deze twee herinneringen koester ik, de mails zullen altijd in mijn mailbox blijven!

Ik hoop nog regelmatig naar Songs of Praise te gaan, want daar zweeft Dirk Jan straks rond met mooie pianoklanken!

Marrie Brouwer