Ga met God en Hij zal met je zijn

Van sommige mensen denk je dat ze er altijd zullen zijn. Dirk Jan is zo’n mens. Hij loopt als een rode draad door mijn tijd bij De Rank en de Protestantse Gemeente in Mijdrecht en is daarom voor mij niet weg te denken. Niet alleen door hoe hij de diensten opluisterde met muziek, maar ook in de samenwerking bij bijvoorbeeld de kinderkerkfeesten en Kunst in de Kerk. Op de foto speelt Dirk Jan samen met Mirjam Vos bij de Lourdesgrot in Zevenhoven waar ik het verhaal van Bernadette vertelde.

Ook de gesprekken met Dirk Jan waren altijd inspirerend. Ik zal die missen.

Een bijzondere herinnering voor mij is dat toen ik op 40-jarige leeftijd belijdenis deed, mijn ernstig zieke vader daarbij was en ik het fijn vond dat mijn vader (groot liefhebber van orgelmuziek) ‘onze’ Dirk Jan kon horen spelen. Kort daarna overleed mijn vader (ook zo’n iemand waarvan je denkt dat die altijd deel van je leven uit zal maken).

Ga met God en Hij zal met je zijn
bij gevaar, in bange tijden
over jou Zijn vleugels spreiden
Ga met God en Hij zal met je zijn.

Ga met God en Hij zal met je zijn 
tot wij weer elkaar ontmoeten
in Zijn naam elkaar begroeten
Ga met God en Hij zal met je zijn

Ineke Bams