Jeugdherinneringen

Nadat ik hoorde dat Dirk Jan ernstig ziek is, kwamen er allerlei herinneringen naar boven. Wij zijn beide in 1955 geboren en hebben elkaar voor het eerst gezien op een jeugdweekend van de drie Christelijk Gereformeerde kerken Alphen a/d Rijn, Boskoop en Gouda. 15 jaar waren we toen nog maar. Dat was in de tijd dat er bandjes ontstaan zijn zoals The Mission Selection, The District Gospelband (waar ik ook bij mocht zijn ) en later zijn we doorgegaan met Singing Religion waar ik ook van het begin tot het eind bij meegezongen heb! Het was echt de tijd van mijn leven, zingen samen met je “soortgenoten”, Christelijk opgevoedde medereizigers, onderweg naar onze grote vader in de hemel!!!┬á Flarden van liedjes komen opeens naar boven, vooral ook liedjes die Dirk Jan zelf geschreven heeft.

Dirk Jan was ook in onze familie een zeer geziene persoon, die thuis bij ons in Gouda op ons orgel kwam spelen. Wat een feest was dat. Ook later speelde hij in Gouda en in Boskoop bij een broer en zus van mij en altijd was het goed om hem daar weer te zien spelen en te spreken!

Ook zijn er verschillende broers en zussen betrokken geweest bij het koorgebeuren wat betref The District Gospelband en Singing Religion!

De gezellige avonden na de koorrepetities zijn me ook bijgebleven, het waren vaak zeer zinvolle gesprekken over van alles.

Bij mijn bruiloft in 1977 heeft hij de trouwdienst begeleid en in 2012 heeft hij gespeeld bij de uitvaart van onze dochter Jitske!!!

Door zijn orgelspel en zijn pianospel heeft hij mijn leven zo’n muzikale bijdrage geleverd en daar ben ik hem onwijs dankbaar voor!!!

Dirk Jan, I will see you again!!!

Els Schmohl