Enkele herinneringen

Wij leerden elkaar kennen in Mei 1983 bij de geboorte van Femke. Dirk jan die na de geboorte achter de piano ging zitten en zijn gevoelens omzette in prachtige muziek.

Ik kwam heel vaak bij Dirk Jan over de vloer en was altijd welkom. Singing Religion waar ik het laatste jaar van het bestaan ook lid van was. De vrijdagavonden repetitie en de zondagen dat we een uitvoering hadden. Meestal was ik tot tranen toe geroerd.

Toen Dirk Jan geen werk meer had moest er toch brood op de plank komen en dus ging Dirk Jan piano’s stemmen en orgel- of pianoles geven. Ik woonde toen nog bij mijn ouders die een prachtig harmonium hadden staan en dus kreeg ik les op het harmonium. Geen succes en dat lag niet aan Dirk Jan, maar ik bleek bepaald geen talent hiervoor te hebben.

De allereerste Israelreis! Hoe bijzonder om “zomaar ergens” “even te zingen”! Indrukken, contacten en vriendschappen tot heden.

Op onze trouwdag het prachtige orgelspel die zo’n dag extra bijzonder maakt.

De vele 4/5 mei herdenkingen / songs of praises / begeleiding in de “gewone kerkdienst”. Dirk Jan maakte er altijd iets bijzonders van.

Enkele weken geleden de reunie van Singing Religion. De laatste woorden naar mij: “tot ziens in het huis des Heeren”.

Adrie de Graaf